Strangefolk

April 25, 2009

Malam ini gw online menunggu donlodan film Jepang Okuribito (Departures) sambil nyetel mp3 album terakhir Kula Shaker – Strangefolk.

Gw udah cukup sering album ini. Yah album comeback Kula Shaker gitu loh. Gak mungkin gw lewatin.

Ada satu track yg menarik bgt, track berjudul Strangefolk.. yg ternyata bukanlah sebuah lagu, hanya seorang wanita bercerita gitu.

Dulu2 denger sii sekelibat gitu aja, tp malam ini gw penasaran… ngomong apa sii tu pencerita ? Biar jelas, gw segera cari liriknya.?

Ini dia :

Once upon a time, a long long time ago there was a planet floating all alone in space. Miraculously it sustained many forms of life moving and non-moving creatures and they would all take great pleasure in watching the heavens above them revolving in perfect harmonic order.

Before televisions and radios existed, before podcasts and internet pornography had even been imagined, families would gather round the fire and they would tell folk the stories to pass the time and take wisdom from the elders.

and the best part :

Once upon a time, a god asked a great king ‘What is the most amazing thing in the world?’. The king replied that every day a million souls pass into the abode of death and yet none believes that they shall follow.

Awesome!!! It is not ? Merinding loh gw 🙂 Bener2 dah, Kula Shaker emang klo bikin lirik ajaib2. Dari album pertama K sampe ini yg terbaru, lirik2nya masih ajaib2. Dengan musik rock’n’roll psychadelic, lagu dan lirik terasa mistis. magis. Salut!!! Semoga band ini gak break(bubar) lagi. Amin

Iklan