Yah td di tipi gw liat ada berita kalo Presiden kita bapak SBY baru saja merilis album. Album musik karya2 dia.

Biasanya sih, klo ada album musik baru, pasti akan nongol bajakannya 😀

Naaah inikah saatnya pak SBY memperhatikan masalah pembajakan d negeri ini ? Saatnya dia memerintahkan pak Kapolri untuk menutup lapak2 bajakan?

Tentunya beliau gak mau donk albumnya dibajak. Eh atau malah cuek2 aja yah?

Hehehe kt liat aja deh ntar 😀

p.s: gw nyoba ngeblog via hp. Lg mudik d mgl neh 😀

Iklan

[nothing]_#01

Oktober 18, 2007

Damn my situation and the games I have to play
With all the things caught in my mind
Damn my education I can’t find the words to say
With all the things caught in my mind

Me and you… what’s going on ?

from Oasis – Don’t Go Away

Radiohead sell 1.2 million copies of In Rainbows worldwide.

October 11, 2007 12:29 PM – Posted by Jonathan

Gigwise is reporting that the 1.2 million copies of In Rainbows have been sold worldwide. This is apparently from a “source close to the band” so nothing official has been announced.

Head on over to Gigwise to see the article.

source : greenplastic.com

Dashyaat… baru sehari tuuuh… versi digitalnya terjual 1,2 juta copies.. belom yg donlod2 tidak melalui website inrainbow.com-nya… 😀 Memang hebat band fav. gw yg satu ini…

Oh iya.. ini dari http://www.last.fmTop 10 Tracks for the week ending 14 Oct 2007 adalah… 10 lagu terbaru dari album Radiohead – In Rainbow… ck ck ck…

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

dan 2-3 hari ini gw lagi getol2nya muter In Rainbow… dah nyangkut di kuping gw semua tu lagu2nya… enak euuy… ada lagu2 yg bertempo cepat, gw dengerinnya sambil bayangin livenya n tidak lupa ber-goyang2 ala Thom Yorke… assooyyy…. 😀

Happy Idul Fitri 1428 H

Oktober 13, 2007

idulfitri.jpg

Maafkan jikalau ada kata2 saya yg saya tulis di blog ini yg tidak berkenan di hati kalian yg sudah menyempatkan diri mampir tuk melihat-lihat (atau membacanya)… 🙂

Setelah gw baca2 di pitchforkmedia.com dan gw pikir… Album Radiohead – In Rainbow yang hari ini dah bisa di donlod itu, sebenernya gak ubahnya seperti album2 band2 lain yg suka leaked lebih cepat dari jadwal rilis remi-nya.

Klo elo daftar pre-order buat donlod (“yg bisa bayar semau gw” itu) .. akan daper e-mail yg ada tulisan “THE ALBUM WILL COME AS A 48.4MB ZIP FILE CONTAINING 10 X 160KBPS DRM FREE MP3s.”

160KBPS… ini sih masih kurang dari kualitas yg mendekati CD (192KBPS klo ndak salah)…  So klo mo dapet sound yg “se-bener2-nya” yaaah kita tunggu aja CD-nya rilis awal2 taon depan. Mudah2an nongol juga di toko2 kaset/cd di jkt.

Jaadddi sekarang ini anggap aja kita donlod album versi leaked (yg di leaked sendiri oleh Radiohead). Mungkin mereka mo mendului orang2 yg biasanya suka ngeleaked album2 baru 😀 hihihihihi 😀 Anggap aja kyk lg preview sebelum nantinya kamu memutuskan untuk membeli (atau tidak) CD-nya.

Mari kita dengarkan !!!

ps: review-nya ntar2 aja deh.. 😀

Masih berhubungan ama postingan sebelumnya… dimana Radiohead memberi kesan bahwa mereka ngebagi-bagi-in begitu saja album terbaru mereka In Rainbow… ini ada artikel yg menarik ttg band2 yang telah punya nama tp tidak terikat kontrak dengan label manapun… n bisa saja langkah kayak Radiohead itu akan mereka ikuti :

Oasis, Jamiroquai to follow Radiohead

By Harry Wallop and Lucy Cockcroft

Last Updated: 2:29am BST 09/10/2007

 

 

Some of the music industry’s biggest names are considering offering their music free online following the success of the experiment by the band Radiohead to let fans download their new album without charge.

  Radiohead
Radiohead fans are willing to pay for their music

The band’s website topped the chart of music websites with an 11-fold increase in internet hits after the announcement, according to internet monitoring agency HitWise.

Now Jamiroquai and Oasis, two major names that are not contracted to a record labels, are rumoured to be considering following Radiohead by offering work for free, according to industry sources.

Radiohead refuse to reveal how many fans have pre-ordered their seventh album, In Rainbows, but figures from HitWise show the move pushed the site up from number 43 to the top slot for music websites in the UK.

Google say that searches for Radiohead have increased tenfold this week as fans log on to the band’s site, with the majority – according to the band’s spokesman – spurning the opportunity to download the album for as little as 45 pence and instead signing up for the £40 box set, which includes vinyl records, CD and artwork.

The Charlatans are also offering fans their next album completely for free if they visit the site of radio station XFM.

The performers that give away their music for free are expected to make their money from sales of concert tickets and merchandise.

“They’ll all be thinking about it now,” said Stuart Clarke at Music Week. “Any big name that is out of contract such as Jamiroquai and Oasis will now see it as an option.”

Oasis has already announced that its next single, Lord Don’t Slow Me Down, will be available only to download for 99 pence. Meanwhile rumours abound that Madness, a band with a loyal fanbase amongst 40-somethings, is considering giving away its next album for free.

David Enthoven, founder of ie:music, Robbie Williams’s management company, said: “I think a lot could follow. You’ve got to be sure about your fan base but why would you sign your career away to a record label when CD sales are falling so rapidly?”

While CD sales are falling dramatically, download sales have grown from zero in 2003, to 26.5 million in 2005 which then doubled last year to 53.0 million. However, according to the British Phonographic Industry, for every track that is paid for, twenty are downloaded illegally for free.

Yesterday, Alan McGee, the manager of the Charlatans, said he was astonished by how popular the experiment was proving, even though fans were not yet able to download the album.

“The record industry is obsessed by age and fashion. And so you get these amazing British bands like the Charlatans and the Happy Mondays that were massive 10 years ago and are still great, but are out of contract. How do you get them profile? You give away the record.”

He said that the initial feedback had been so positive that the he was already considering booking larger venues for the band to play in when they tour next year. “This experiment is going to work, I feel,” he said, adding he was confident that merchandise and concert tickets will make up for giving away the free album for free.

source taken from : http://www.telegraph.co.uk

 

Barusan aja gw buka greenplastic.com buat baca2 info soal album terbaru Radiohead. N gw agak kaget juga ada berita bahwa klo mo beli album Radiohead (sepertinya bakan dikasih judul in rainbow), kita ada 2 option.

1. Beli DISCBOX

DISCBOXES ARE BEING MADE TO ORDER AND ARE PRICED AT £40.00 INCLUDING POSTAGE. SHIPPING WILL BEGIN ON OR BEFORE 3RD DECEMBER 2007.

2. DOWNLOAD

If you don’t want to pay for all the extra stuff, you can simply download the songs on October 10th. How much does it cost? YOU DECIDE. Radiohead is letting you choose how much to pay. No really, it’s up to you.

Ke-2 option itu bisa kita pre-order dan nantinya dibeli (so far) lewat www.inrainbows.com (secara Radiohead dah gak berada di label mana pun). Harga paket Discbox itu 40 Euro… sedangkan (ini dia yg UNIK)… buat donlodnya… Radiohead ngasih kitakebebasan mao bayar berapa buat donlod tuu lagu2… Waah bisa 0 Pound/Euro/Rupiah donk ?!?!?

Baca deh berita lengkapnya di SINI!

Taaapppiii… Gw pengen paket Discbox ituuu… Dari dulu2.. gw selalu beli CD Original Radiohead. Gak mao klo cuman yg donlod-an. Gimana neh gw yg di indonesia ini? Gak punya credit card pula… hiks.. 😦

Mudah2an ada import-nya di toko2 macam Aquarius or MusiKlub… musti nabung neh… 40 Euro euy.. brapa yaah di-Rupiah-in !!?!?!?

Gambar paket Discbox yg bikin ngiler itu… 😦